Att måla sitt eget porslin!

Att pyssla kan vara riktigt roligt och ett utmärkt sätt att fördriva tiden på. Det finns flera olika sätt som man kan arbeta med hantverk och pyssel på, det gäller bara att låta fantasin flöda. Ett intressant pyssel, där man verkligen kan arbeta fram en egen design är att måla porslin. Man kan antingen välja att köpa nytt vitt porslin och arbeta fram sina målningar och design, men varför inte samla ihop koppar, muggar, glas och tallrikar som man inte längre använder och på så sätt skapa nya kreationer.

Allt som behövs för att måla sitt eget person är en porslinspenna. Det som är roligt med att måla sitt eget porslin med en porslinspenna är att tekniken är mycket förlåtande, om man råkar måla fel så är det bara att torka bort med blött papper, och vips så kan man börja om! Men kom ihåg att designen egentligen inte behöver bli perfekt, utan har man lite egenheter så blir det minst lika fint och ännu mer personligt.

När man arbetat fram designen på porslinet så måste man låta allt torka i cirka 4 timmar och sedan så skall porslinet in i en ung och härdas. Ugnen bör vara cirka 160 grader och porslinet skall härdas i 90 minuter. En porslinspenna kan man finna i de flesta pysselbutiker och det finns olika tjocklekar som fungerar bättre om man vill måla mycket eller lite, inte alls speciellt svårt!

Känner man att det är svårt att veta vad man skall måla så kan man alltid leta runt på nätet för inspiration. Det finns många olika motiv på muggar, koppar, tallrikar, fat med mera som man kan finna kreativitet genom. Ser man något fint i en butik så kan man alltid ta foto och försöka återskapa sedan på egen hand. På så sätt kan man alltid anpassa designen till exakt det som man själv är ute efter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *