Designa egna vaser och ljushållare!

Ibland så kan det vara roligt att återanvända gamla flaskor och burkar, så att dessa kommer till nytta åter igen istället för att slängas bort. Man kan skapa många olika unika vaser och ljushållare med hjälp av små medel. Det kan handla om att ge designen ett mer rustikt utseende genom snören eller så kanske man är ute efter en färgfest, där man helt enkelt målar om allt för att få fram designen som man själv vill ha. Här följer några tips gällande hur man kan arbeta fram unika vaser och ljushållare genom att återanvända flaskor, burkar och en hel del snöre!

Vad behövs innan man sätter igång?

Först och främst så gäller det att man har gamla flaskor eller burkar som man vill designa om. Dessa skall vara diskade och rena, utan några klistermärken eller etiketter. Vidare så krävs det också snöre och här kan det vara bra att införskaffa sig ett snöre som är lite tjockare så att det ger mer effekt. Man måste också ha dubbelhäftande tejp (klisterfolie funkar också) samt en sax.

Hur sätter man igång?

Börja med att klippa till klisterfolien (använder man sig av dubbelhäftande tejp så behövs ej detta moment) så att den raka delen av flaskan eller burken täcks. De häftande sidorna skall placeras runt flaskan eller burken, där snöret helt enkelt måste fästas. När detta är gjort så kan man ta snöret och börja fästa det runt hela flaskan eller burken, det är bara att snurra runt och runt tills hela partiet man vill täcka är täckt. Vissa väljer att använda lim, men det kommer garanterat att bli mycket mer kladdigt.

Man kan välja att antingen vira runt snöret riktigt tätt för att dölja glaset helt eller så väljer man att låta det vara lite mer glest för att ljus (exempelvis från ett tänt ljus i en burk) skall synas igenom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *