Gör din egen design med stencilmålningar!

Ibland så kanske man sitter och tänker på en viss design som man tycker är riktigt fin eller så går man runt och letar i en butik, men finner inte riktigt det som man är ute efter. Det kan vara ett mönster, en målning eller ett visst tryck. oavsett vad det gäller så kan det ibland vara roligare att faktiskt återskapa sin egen design! Ett sätt att göra detta (om det handlar om ett visst mönster eller tryck) är att använda sig av stenciler.

Stencilmålningar är riktigt fina och går att använda i princip på vad som helst för att skapa ett unikt föremål. Kanske vill man skapa egna och unika krukor med ett häftigt mönster? Kanske är man istället ute efter en egengjord bricka som har ett alldeles unik mönster? Oavsett vad det är för objekt som man vill designa så funkar stenciler utmärkt.

Att göra egna krukor med stencilmönster

Först och främst så gäller det att man har krukorna som man vill måla. Det kan exempelvis vara terrakottakrukor som genom lite färg kommer se helt annorlunda och unika ut. Man behöver också självhäftande stenciler, penslar, och färg.

Man kan köpa stenciler som man kan måla sin design på och sedan klippa ut föremålet med sax eller använda sig av en kniv för att skära ut sitt mönster. Är stencilen självhäftande så är det enklare att arbeta med mönstret när man skall måla motivet. Man kan välja att ha kvar krukan i terrakottafärg eller måla krukan i en annan färg. Valet gör man på egen hand, men målar man om så måste färgen torka innan man placerar stencilen på krukan.

När den nymålade krukan torkat helt så kan man placera stencilen på krukan och sedan fylla i motivet som man själv designat. Det gäller att använda sparsamt med färg, så att man inte riskerar att färger rinner in under stencilen och på så sätt förstör motivet. Sköljer man sin stencil efteråt så kan dessa användas flera gånger om!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *