Pyssla fram din egen bokstavslampa!

Ibland så kanske man vill skapa något eget från grunden, något som man stolt kan säga att man gjort på egen hand. Det är också roligt och underhållande att få arbeta med händerna och låta fantasin flöda. Att pyssla kan med andra ord vara ett riktigt roligt tidsfördriv, men där man också kan utveckla fram saker som man kan använda i vardagen. Att låta fantasin flöda när det gäller pyssel är a och o!

Ett pyssel som man kan göra på egen hand, och som faktiskt är användbart i vardagen, samtidigt som det är dekorativt är en bokstavslampa. En bokstavslampa kan placeras i vilket rum som helst och kan utgöra grunden för kanske ett namn, en speciell plats eller en funktion som rummet har (exempelvis WC). Vill man inte ha den själv så är det en underbar gåva att ge bort. Att köpa bokstavslampor kan ibland kosta en hel del, så varför inte testa att göra en alldeles egen lampa? Det är garanterat både roligt och enkelt, samt att den blir helt i enlighet med ens egen smak! Här följer en kort instruktion gällande hur man går tillväga.

Vad behövs för att sätta igång?

Innan man sätter igång med att pyssla och skapa sin egen bokstavslampa så bör man se till att man har allt material som behövs. Dels så behöver man införskaffa en pappbokstav, någon sorts hobbyfärg, en pensel för att måla lampan, en vass kniv, limpistol och blyertspenna. Vidare så bör man också ha en ljusslinga, samt något som man kan göra hål med, som exempelvis en borrmaskin, syl eller hammare och spik.

Hur går man tillväga?

Först så bör man markera exakt vart man vill ha hålen där lamporna skall sticka ut. Dessa små hål bör borras väldigt tunt. Sedan så tar man och målar sin bokstav i den färg som man valt ut. När färgen torkat vänder man bokstaven upp och ned, skär bort baksidan och för in lamporna i varje hål, tillsammans med lim från en limpistol. Själva lamporna sticker då ut och syns på framsidan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *