Att designa spel och appar

Idag finns det en rad olika spel och appar som man kan ladda ner till sin dator, mobil eller platta. Det finns oändligt många olika spel som man kan dels vinna pengar på eller prestige. Man kan välja bland spel som handlar om att fånga något specifikt, det kan handla om att plocka på sig saker eller kanske vinna över en annan spelare. Kombinationerna och teman finns det i överflöd av, så det gäller att tänka på att försöka sticka ut.

Själva webbdesignen blir därför mycket viktig och har även en stark koppling till spelarens spelupplevelse och hur användarvänligt spelet eller applikationen upplevs. Det är viktigt att man funderar över hur en individ kommer nyttja applikationen och vilka funktioner som måste finnas för att man skall kunna genomföra ändamålet. Utvecklar man ett spel för ett casino så måste vissa funktioner finnas (hur man betalar in pengarna, hur man cashar ut sin vinst, vart kan man få hjälp om spelet hänger sig med mera). Webbdesignen är med andra ord mycket viktig för kunden som i fråga skall nyttja det spel eller den app som skall användas Det skall vara smärtfritt och utan komplikationer att köra en runda.

När det gäller spelupplevelsen för ett spel som man exempelvis satsar pengar genom, så gäller det att man noggrant tänkt igenom hur man skapar spänning. Man vill känna pirret när man spelar, så att man fortsätter att satsa. Webbdesignen måste vara väl planerad så att spelaren vill köra en runda återigen. Många gånger så vill designer skapa spel som är överfyllda med detaljer, som sedan inte har något syfte. Varje funktion och detalj skall ha ett syfte, annars känns spelet tungt och utan mening (och man riskerar att det blir trögt att köra via serverar). Uttrycket “less is more” gäller i allra högsta grad när det handlar om webbdesign.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *